Заврши 48 часовниот маратон во креирање на видео игри Global Game Jam Skopje 2024 организиран од Macedonian Games Industry!

- Advertisement -

Ова беше без размислување најдобриот Game Jam кој до сега се одржал во Македонија.

Се пријавија 60 учесници, а на локација дојдоа 75… и сите беа примени. Од нив се формираа 17 тимови, а се направија неверојатни 19 игри, од кои 18 видео игри и еден бордгејм.

- Advertisement -

Темата за оваа година беше „Пробај да ме насмееш“, а истовремено се случуваше во 109 земји во светот, на 797 локации и глобално учествуваа 48000 учесници.

Global Game Jam се случува секоја година, последниот викенд во јануари и е најголемиот двигател на индустријата за развивање на игри во Македонија.

- Advertisement -

Оваа година за прв пат имавме предавања во деновите пред „џемерскиот“ дел од настанот.

www.mgi.mk1

Сподели!
- Advertisement -