Samsung подготвува поевтина верзија на моделот Z Fold?!

- Advertisement -


Во текот на летото го очекуваме претставувањето на моделите Galaxy Z Fold 6 и Flip 6, но се споменува и подостапниот Fold.
Во текот на летото, сега веќе традиционално, очекуваме нова генерација на Samsung телефони со флексибилни екрани. Иако конкуренцијата на овој пазар се зголемува, сепак јужнокорејската компанија е доминантна, а се чини дека би можеле да се обидат да ја задржат својата надмоќ на пазарот на телефони со флексибилни екрани со претставување на нивниот прв флексибилен телефон со пристапни цени.
Гласините за телефон од средна класа со флексибилен екран се појавија и претходно, а иако беа демантирани од Samsung, новите информации велат дека за половина година навистина може да очекуваме уште еден модел од серијата Galaxy Z Fold, чија цена ќе биде повеќе прифатлива за поголем број корисници .

Имено, технолошките медиуми дојдоа до информации за кодните имиња на претстојните телефони, а тие кодни имиња се „Q6“, „B6“ и „Q6A“. Имајќи предвид дека кодните имиња на Galaxy Z Fold 5 и Flip 5 беа „Q5“ и „B5“, јасно е дека двата модели со нови кодни имиња се нивни наследници, но најинтересно е третото кодно име – Q6A. Android Police не потсетува дека телефоните од серијата „А“ се најприфатливите уреди на Samsung, па тоа кодно име со првата буква од азбуката сугерира што можеме да очекуваме од тој уред, што е пониска цена.

- Advertisement -

Конкуренцијата на овој пазар се зголемува, особено во Кина и од кинеските компании како Huawei, Xiaomi, Honor, Viva и други, па јасно е дека нивниот удел на пазарот ќе се зголемува со текот на времето, што ќе го зголеми притисокот врз Samsung и нивната доминација. . Еден од начините на кои јужнокорејската компанија би можела да одговори на ваквите закани е токму со воведување на поевтин телефон.

Извор – Zimo.hr

Сподели!
- Advertisement -