Сем Алтман воодушевен од новиот уред на Apple како втора најимпресивна технологија по iPhone

- Advertisement -

Самиот Алтман е ентузијаст за уредот на Apple и го смета за втора најимпресивна технологија по iPhone. OpenAI неодамна објави верзија на ChatGPT за VisionOS, оперативниот систем за VR уредите на Apple.
Долгоочекуваниот уред на Apple за виртуелна и проширена реалност неодамна излезе во продажба. Моделот Vision Pro не е за секого, пред се поради цената, но кој и да го купил или само да го пробал, не останал рамнодушен. Општиот впечаток е дека овој уред претставува поглед во иднината на VR, но патот до таа иднина е сè уште долг и предизвикувачки.

Еден од луѓето кои ги испробаа можностите на Apple’s Vision Pro е Сем Алтман, извршен директор на OpenAI и водач на револуцијата на вештачката интелигенција, чија алатка ChatGPT отвори ново поглавје во технолошката индустрија. Како и многу технолошки новинари и обожаватели на Apple кои платија 3.500 долари за овој уред, Алтман беше прилично импресиониран од искуството што го нуди Vision Pro.

- Advertisement -

Што мисли за уредот напиша во кратка објава на социјалната мрежа на Маск X: Vision Pro е втората најимпресивна технологија по iPhone. Со оглед на тоа колку извршниот директор на OpenAI е ентузијаст за Vision Pro, не треба да изненадува што оваа компанија неодамна објави верзија на ChatGPT за VisionOS, оперативниот систем на VR уредите на Apple. Потсетете се дека Алтман претходно изјави дека вештачката интелигенција е на пат да го промени светот на начин каков што не е виден уште од iPhone.

Алтман не напиша која е првата, или најимпресивната технологија во последните 17 години, односно откако Стив Џобс го претстави iPhone, но не е толку тешко да се погоди. Се разбира, станува збор за вештачка интелигенција, односно за четботот на неговата компанија ChatGPT базиран на вештачка интелигенција. Исто како што пазарот на паметни телефони е радикално различен пред и по претставувањето на првиот телефон на Apple, истото може да се каже и за технолошкиот пазар пред и по воведувањето на ChatGPT кон крајот на 2022 година. Иако многу компании уште пред тоа развиваа и користеа вештачка интелигенција во својот бизнис, само четботот на OpenAI ги покажа сите можности на оваа технологија и начинот на кој вештачката интелигенција може да ни помогне во секојдневниот живот.

- Advertisement -

Извор – Zimo.hr

Фото – Flickr

Сподели!
- Advertisement -