KIA EV6 прогласен за автомобил на годината во Македонија

- Advertisement -

Националното жири за избор на „Автомобил на годината во Македонија“ годинава по 29-ти пат го организира изборот кој е најстарата манифестација од ваков тип во Македонија.

Од моделите пристигнати на македонскиот пазар помеѓу двата избора, Националното жири за избор на „Автомобил на годината во Македонија“ согласно Правилникот за работа и критериумите на изборот, одреди пет финалисти кои конкурираа за титулата „Автомобил на годината во Македонија за 2024“. Листата со финалисти ја сочинуваа (наведени по азбучен ред):

- Advertisement -

– Jeep Avenger

– Kia EV6

- Advertisement -

– MG4

– Renault Austral

- Advertisement -

– Škoda Enyaq

Националното жири за избор на „Автомобил на годината во Македонија“ со гласање реши титулата да му ја додели на:

* Kia EV6

Ова возило доби 3 гласови од жирито, кои поединечно ги дадоа гласовите за овие модели.

Горан Антевски – Kia EV6

Владимир Ристовиќ – Kia EV6

Агрон Сулејман – MG4

Зоран Коцев – Kia EV6

EV6 не само што е првиот модел на Kia направен на новата електрична глобална модуларна платформа, туку и првиот автомобил што ја има имплементирано смелата нова дизајнерска филозофија на компанијата. Тоа заедно со динамичните перформанси, импресивната автономија и брзото полнење на батериите навистина го претставуваат EV6 како нешто посебно.

Во внатрешноста обезбедува комфор и пространост на лимузини од висока класа, а поставува и нови стандарди во однос на технологиите за помош на возачот и инфозабава.

Сподели!
- Advertisement -