“The Founder Games”: Игор Мишевски ментор на Biodefend во иновација и одржливост во земјоделството

- Advertisement -

 “The Founder Games powered by Halk Bank”, шоу каде што иновациите и предприемништвото се судираат за да создадат нови можности, спојот меѓу Игор Мишевски и стартапот Biodefend се истакнува како пример за успешна колаборација која ветува да донесе значајни промени во земјоделството.

За Игор Мишевски

- Advertisement -

Игор Мишевски е динамичен претприемач и инвеститор, специјализиран за развој на пазарни системи и негување на екосистеми за нови бизниси и стартапи. Тој е основач на Nova Solutions, соосновач на Opfolio, Impact Foundation и Impact Ventures, и активно инвестира во новонастанати пре-семејни и семејни стартапи преку Zephyr Angels. Со фасилитирани инвестиции од $500k, основање на повеќе од 10 компании, вклучително и кооператива, и завршен маратон од 42km, Игор е вистинска инспирација и идеален ментор за стартапи кои бараат да направат промена.

За Biodefend

- Advertisement -

Biodefend е првиот прашкаст органски биопестицид од коприва, гордо изворен локално во Македонија. Нивната иновација промовира одржливо земјоделство, ги зголемува приходите на фармерите и го подобрува квалитетот на посевите. Biodefend е на чело на револуцијата во земјоделството, нудејќи решенија кои се безбедни за околината и ефикасни во заштитата на посевите.

Спојувањето на Визија и Одржливост

- Advertisement -

Соработката меѓу Игор Мишевски и Biodefend во “The Founder Games” е пример за тоа како искусен ментор и иновативен стартап можат заедно да работат кон создавање на одржливи решенија за предизвиците со кои се соочува земјоделството денес. Неговата страст кон негувањето на нови бизниси и неговата способност да види потенцијал во иновативни идеи се совршено дополнуваат со мисијата на Biodefend да промовира одржливо земјоделство и да ги подобри животите на фармерите.

Следете го патувањето на Игор Мишевски и Biodefend во “The Founder Games powered by Halk Bank” и бидете дел од нивната мисија да донесат иновација и одржливост во земјоделството. Ова е вашата шанса да видите како правилното менторство и посветеност кон одржливите практики можат да создадат значајни промени во индустријата.

Сподели!
- Advertisement -