Секоја идеја звучи лудо на почеток- Стартап-финансирање на малите бизниси во ХалкБанк

- Advertisement -

Малите бизниси се столбот на економијата, но тие често се борат да ги обезбедат потребните финансии за да растат и да напредуваат. Традиционалните финансиски институции имаат строги барања и долги процеси на одобрување, оставајќи многу перспективни бизниси без поддршката што им е потребна. Поради тоа, потребни се  флексибилни финансиски решенија, кои нудат различни опции за финансирање приспособени на уникатните потреби на стартапите во различни фази, осигурувајќи дека ниту една идеја не е прерана, ниту премногу неконвенционална за разгледување.

Секоја револуционерна иновација, од сијалицата до интернетот, започна како „луда идеја“. Прифаќајќи го овој дух на смела креативност, ХалкБанк ја започна својата мисија за финансирање на следниот бран храбри, неконвенционални идеи кои се подготвени да ги револуционизираат индустриите и да ја обликуваат иднината.

- Advertisement -

Препознавајќи ја критичната потреба за достапно, флексибилно и ефикасно стартап-финансирање, ХалкБанк подготви прилагодено финансиско решение за справување со уникатните предизвици со кои се соочуваат сопствениците на мали бизниси. Со цел за зајакнување на стартапите, овозможен е иновативен пристап за кредитирање, кој ветува дека ќе го трансформира пејзажот за претприемачите и малите претпријатија.

Водена од мотото дека „секоја деја звучи лудо на почеток“, ХалкБанк со својот нов кредитен производ Start-up кредит е посветена токму на поддршка на претприемачите-визионери кои се осмелуваат да размислуваат поинаку. Платформата за финансирање на стартап компании обезбедува финансиска поддршка и стратешки насоки неопходни за трансформирање на овие навидум чудни идеи во успешни потфати.

- Advertisement -

Start-up кредитот е наменет за новоосновани претпријатија/самосотојни вршители на дејност или претпријатија основани најдоцна една година пред датумот на аплицирање за кредитот. Износот на поединечниот кредит изнесува до 3.000.000 денари, а рокот на отплата е до 84 месеци. Намената на кредитот се основни и обртни средства, а кредитот може да биде краткорочен, до 12 месеци со фиксна каматна стапка или долгорочен, над 12 месеци со варијабилна каматна стапка.

За Start-up кредитот може да аплицирате во најблиската филијала/експозитура на Халкбанк, каде ќе добиете брз одговор.

Сподели!
- Advertisement -