Xiaomi прогласен за една од највлијателните компании во 2024 година според магазинот TIME

- Advertisement -

Списанието TIME ја прогласи компанијата Xiaomi за една од 100 највлијателни компании во 2024 година. Xiaomi ја доби оваа чест за прв пат, бидејќи TIME го препозна извонредното влијание што компанијата го има ширум светот.

TIME го наведе Xiaomi на листата поради успешното лансирање на првото паметно електрично возило на компанијата, серијата Xiaomi SU7, во Кина во март 2024 година. Xiaomi постави нови индустриски рекорди со бројот на завршени нарачки и испораки за модели од серијата Xiaomi SU7 во текот на првиот месец од претставувањето. Нивниот концепт „Human x Car x Home“ поврзува паметни уреди на невиден и беспрекорен начин.

- Advertisement -

Xiaomi е посветена на одржливи инвестиции во технологии кои ќе бидат од корист за луѓето. Компанијата ќе инвестира повеќе од 100 милијарди јуани во истражување и развој во текот на пет години, од 2022 до 2026 година. Преку инвестиции во технологијата во наредните години, Xiaomi има за цел да стане еден од петте најдобри светски производители на автомобили, како и лидер во развојот на глобалните напредни технологии.

За да ја состави листата, TIME собра номинации од различни сектори и ја анкетираше својата глобална мрежа на соработници и дописници, како и надворешни експерти. Уредниците на TIME потоа ја оценуваа секоја компанија врз основа на клучни фактори, вклучувајќи влијание, иновација, амбиција и успех. Погледнете ја комплетната листа овде: time.com/100companies За повеќе информации за Xiaomi, посетете ја https://www.mi.com/global/discover/newsroom.

- Advertisement -

(Bizlife)

(фото: Xiaomi)

Сподели!
- Advertisement -