Почетна Тагови плата

Таг: плата

Жените во нашата држава се за 19 проценти помалку платени од...

0
Надлежните институции, во соработка со приватниот сектор и синдикатите, да развијат ефикасен механизам кој ќе придонесе за изедначување на платите на мажите и жените,...

Американски претприемач на сите свои вработени им дал минимална плата од...

0
Ден Прајс е сопственик на компанија во Сиетл кој пред пет години реши ниеден од 120 вработени во неговата компанија да нема плата помала...

Ова се десетте земји каде што наставниците имаат највисоки плати

0
И покрај благородната улога која што ја вршат и претставуват втори родители на нашите деца, ги едуцираат да станат примерни и способни млади граѓани,...

Нов Зеланд е првата земја во светот која дозволи исплата на...

0
Виртуелните валути или криптовалутите изминатите две години привлекоа многу внимание во светот. Наглиот раст, а потоа и наглиот пад на биткоин некои луѓе ги...

Ново истражување покажа дека луѓето не бараат повисока плата на разговорите...

0
Помалку од половина од кандидатите за работа преговараат за платата на интервјуата за работа, иако износот за кој се одлучуваат да го понудат компаниите...

Ова се најдобрите држави за странски работници

0
Кој сака да ја развива својата кариера треба да се пресели во Германија, Велика Британија или во Швајцарија, додека добра заработка ги чека странските...

Ова се топ пет најдобро платени професии во Македонија

0
Државниот завод за статистика ги објави податоците за најдобро платените професии и работни места во Македонија. Од податоците може да се види дека платите...

Основачите на Netflix, FedEx и TripAdvisor се меѓу најплатените извршни директори...

0
Во 2017 година некои претприемачи направија купишта пари и станаа едни од најбогатите извршни директори во САД. Но, за многумина бенефитите се многу поголеми...

Дали повеќе се исплатува да се биде хакер или извршен директор...

0
Сајбер криминалците годишно заработуваат и до 2 милиони евра, што значи исто колку извршните директори на некои поголеми компании. Ова се резултати на истражувањето...

Евростат: Жените во ЕУ се 16% послабо платени од мажите

0
Жените во Европската Унија во 2016 година, во просек, биле за 16,2% послабо платени од мажите, што значи дека во просек заработиле 84 евроценти од...