-7.2 C
Skopje
вторник, јануари 25, 2022
Почетна Тагови Climeworks

Таг: Climeworks

Модерни алхемичари го претвораат јаглерод диоксидот од воздухот во дијаманти

Отстранувњето на јаглерод диоксидот од атмосферата до неодамна беше решение за климатските промени. Тој процес е неисплатлив, мачен, но тоа нaскоро може...

Во Исланд отворена првата фабрика во светот која не го загадува...

Пред неколку дена во Исланд почна со работа првата фабрика во светот која елиминира повеќе CO2 од воздухот отколку што испушта. Пилот програмата може...

НАЈПОПУЛАРНИ