Почетна Тагови Linkedin

Таг: Linkedin

Microsoft стартуваше бесплатна обука за стекнување 10 дигитални вештини

0
Пандемијата на корона вирусот имаше огромно влијание на светската економија, односно на пазарот на труд. Милиони луѓе ја изгубија работата, а само во Америка...

LinkedIn разви технологија која ќе им помогне на луѓето да најдат...

0
Мрежата LinkedIn, која е во сопственост на Microsoft, во време на кризата предизвикана од корона вирусот осмисли како ќе им помогне на корисниците кои...

LinkedIn објави кои се 15 најбрзорастечки занимања

0
Социјалната мрежа за бизнис заедницата LinkedIn објави листа со 15 најбрзорастечки занимања за годинава. Иако проценката е направена врз основа на податоци за корисниците...

LinkedIn листа на топ 15 најбитни професии за 2020 година

0
Во својот трет извештај за професиите во САД кои допрва ќе станат популарни LinkedIn открива дека бројот на работните места врзани за вештачка интелигенција...

Дали знаете дека половина од вработените во Apple немаат факултетска диплома?

0
Многу студенти сметаат дека стекнувањето факултетска диплома и задолжувањето со студентски кредити е единствениот начин да се вработат во големите светски компании како Apple,...

Овие вештини ќе ви обезбедат подобра работа во 2019 година

0
Постојаното усовршување и усвојувањето нови вештини е најдобриот начин да напредувате во работата која ја вршите или да дојдете до перспективни и добро платени...

Кога е најдобро време за објавување на социјалните мрежи?

0
Да се објави или да се не објави нешто на Интернет? Секако дека треба да се објави, но прашање е кога? Кога Ако сте...

Вештини кои ги бараат компаниите – за овие работи расте побарувачката

0
LinkedIn неодамна објави извештај за работите, односно работните места за кои најмногу расте побарувачката во последно време и за вештините за кои најмногу се...

Linkedin анализираше 3.000 огласи за работа и направи водич како да...

0
Во обид да се откријат тајните за вработување во една од најдобрите стартап компании, LinkedIn проучуваше повеќе од 3.000 огласи за работа. Преку своето...

Четири работи кои не треба да ви стојат на профилот на...

0
Се повеќе луѓе првиот впечаток за некого го формираат врз основа на резултатите при пребарување на Интернет. Кога ве проценуваат на професионален план, главно...