Дали хармонијата меѓу приватниот деловниот живот е само мит?

- Advertisement -

 

 Години наназад во медиумите и во деловното опкружување се користи истата мантра дека е неопходно да се бара баланс или хармонија помеѓу деловниот и приватниот живот. Меѓутоа, има онолку луѓе што се залагаат за таквиот став, колку што има и такви кои сметаат дека таквата рамнотежа е илузија

Идејата за постигнување на баланс помеѓу деловниот и приватниот живот стави преголем товар и притисок врз вработените лица, особено оние на високи и одговорни позиции. Во желбата и настојувањата да постигнат рамнотежа, тие не успеваат да уживаат ниту во приватниот, ниту во деловниот живот, бидејќи постојано се преиспитуваат дали со начинот на кој се однесуваат постигнуваат хармонија? Дали се успешни во тоа?

- Advertisement -

Но конечно, како се постигнува баланс?

Визуелизирајте што сакате да постигнете во животот и како ќе дојдете до тоа. Бидете јасни. Не размислувајте како сакате да бидете успешен деловен човек или „инволвиран партнер и родител“, без да размислите како и колку ќе инвестирате во тој „напредок“.

Прилагодете ја својата визија со животните околности во моментот. Ако во одреден период морате да поминете повеќе време на работа, отколку со своето семејство – тоа е во ред. Во друг период ќе биде инаку.

- Advertisement -

Разговарајте со најблиските, можеби тие ќе можат објективно да го проценат вашиот живот, да ви ги отворат очите и да ви помогнат да станете подобри, поефикасни и попродуктивни на секое поле.

 

- Advertisement -

Уште денес на парче хартија нацртајте кои делови од важиот живот сакате да ги хармонизирате. Нацртајте круг и направете сооднос на деловите од животот што го консумираат вашето време. Можеби семејството опфаќа само 30%? Можеби работата завзема 60% или 70% од вашето време…

Во денешните комплекси животни околности, доброто менаџирање на времето и на ресурсите е есенцијална компонента за успешност, затоа за да постигнете максимум резултати со минимум вложени ресурси, побарајте интегрирани решенија и услуги што ќе ви овозможат поголема слобода на работното место, во зависност од потребите.

Едно од таквите паметни интегрирани решенија што ја подигнуваат работната продуктивност, но и способноста за управување на работата на конструктивен начин е Magenta 1 Business пакетот на Македонски Телеком, што нуди пристап до информации од каде било, документи на Cloud, интернет за во канцеларија, но и во движење, неограничена комуникација, безбедност, факс услуги без употреба на хартија и многу други придобивки.

Со ова решение, подобро ќе го менаџирате времето, ќе бидете позадоволни од себе, а придобивките позитивно ќе влијаат на вашите деловни резултати, но и на вашиот енергетски биланс за остатокот од денот.

Со Magenta 1 Business пакетот, деловните корисници добиваат и буџет за набавка на смартфон, лаптоп, телевизор, принтер, компјутер, таблет по личен избор и тоа само со потпишување договор на 24 месеци.

Дополнително, можете да ја изберете најдобрата интерактивна телевизија MaxTV за во канцеларија, а со услугата  MaxTV GO таа станува достапна и во движење, преку кој било уред.

На овој начин со Magenta 1 Business пакетот го намалувате потрошеното време, бидејќи ги добивате сите потребни решенија на едно место и во една сметка.

Хармонијата на сите нам ни е на дофат на рака, потребно е само да посегнеме по неа J

Повеќе информации за Magenta 1 Business побарајте на telekom.mk во делот за деловни корисници, на 120 или во најблиската Телеком продавница.

Сподели!
- Advertisement -