Паметното пијано на Yamaha ќе ве научи како да свирите на него

- Advertisement -

Свирењето инструмент не е лесно и Yamaha, компанија која е лидер во развојот и иновацијата кај индустријата за пијано, креираше паметно пијано кој ќе го скрати времето и трпението потребни за да се научи да се свири на инструментот.

Clavinova е првото пијано на компанијата кое се интегрира со таблет-компјутер. Кога ќе се конектираат таблетот му кажува на тој што свири на пијаното кои типки да ги притисне. Црвено светло се пали кај белите типки, а сино кај црните доколку тој што свири правилно притиска и може да види која нота е наредна. Таблетот исто така ја прикажува и партитурата доколку пијанистот знае да чита ноти, а ако има Alexa во домот, уредот ќе може да му каже на пијаното која мелодија да ја отсвири додека пијанистот прави пауза.

- Advertisement -

(PSFK)

Сподели!
- Advertisement -