Дајте му крпа и роботот Everybot ќе ви ги исчисти подовите

- Advertisement -

Ако не сакате да чистите подови со какви било уреди за олеснето чистење, сега има ново решение за вас – автоматскиот чистач Everybot. Everybot е сличен на стандардна роботска правосмукалка, но има и систем кој му овозможува да ја навлажни површината преку која поминува додека со микрофибер крпи ја брише и ја чисти.

Роботот го имитира движењето на човечката рака со аплицирање притисок додека го чисти подот. На тој начин врши длабинско чистење со две крпи кои се вртат. Постојат неколку начини на чистење, а може да се користи и за чистење прозорци и ѕидови.

- Advertisement -

Everybot има сензори кои му овозможуваат да детектира и да заобиколува препреки, а доволно е компактен да може да исчисти и под мебелот.

(Klix.ba)

Сподели!
- Advertisement -