(ВИДЕО) Атлетска облека за скокачи е направена од материјал за кондоми

- Advertisement -

Битката за најдобрите перформанси кај атлетичарите нема крај. Компаниите како Nike, Adidas, Under Armour секогаш изтражуваат и ги бараат најдобрите материјали за опрема за спортистите. Сепак, компанијата за кондоми SKYN можеби го има одговорот со својата нова колекција облека SKYNfeel.

Спортската облека SKYNfeel е направена од истиот материјал од кој компанијата прави кондоми. Самото тоа е доволно за да го привлече вниманието на луѓето, а причината зошто го прави тоа е генијална. Тој материјал, полиспорен, е лесен и мек, а тоа е одлично за изработка на високите скокачи, кои треба да можат да се одржуваат во воздух што е можно подолго.

- Advertisement -

Полин ван Донген, дизајнерката на концептот, ја направи линијата облека SKYNfeel за да им помогне на скокачите да спречат гравитацијата да ги повлече надолу. Потоа, облеката има и мали крила кои се продвижуваат во зависност од движењата на скокачот.

Сподели!
- Advertisement -