Ова се најчудните и најнепотребните производи од 2017 година (1 дел)

- Advertisement -

Одредени производи често не го достигнуваат потенцијалот кој производителот го замислил. Иако технологијата ни го поедноставува животот, многу од нас понекогаш ќе помислат дали сега навистина ни е потребна оваа апликација.

Само поради тоа што одредени нешта можат да се произведат, не значи дека и треба. Магазинот Inc. подготви листа со најчудните производи од годината што одминува.

- Advertisement -

1. Amazon Key

Новата услуга им овозможува на доставувачите да ги оставаат производите внатре во домот кога не сте таму. Група на истражувачи веднаш најде безбедносен недостаток во услугата која му овозможува на целосен странец лесно да ви влезе во домот.

- Advertisement -

2. Juicero

- Advertisement -

Станува збор за високо технолошки соковник кој чини 400 долари, но набргу беше повлечен откако корисниците почнаа да откриваат дека сами можат да го исцедат сокот од своето пакување без да имаат потреба од машина која ќе го прави тоа.

3. Spontana

Spontana е апликација која им овозможува на луѓето да ги оценуваат вашите селфи фотографии со оцени од 1 до 10 или со емотикони. Исто така, овозможува поврзување на два корисника откако тие ќе си ја „лајкнат“ фотографијата. Да не ве потсетува случајно на Tinder?

4. Eugene Barcode

Скенерот за баркодови кој чини 99 долари, откако ќе го скенира производот, покажува дали неговата амбалажа може да се рециклира или не. Премногу комплицирано за информација која ќе ја добиете и ако само прочитате што пишува на амбалажата.

5. Smalt

Постојат интернет нешта, а постојат и нешта со интернет. Ова е соларник со Bluetooth конекција кој свири музика кога ќе посолувате нешто и може да пушти само едно зрно сол. Одлична тема за започнување разговор.

6. Kérastase Hair Coach

Четка за коса која се конектира со Bluetooth и ви помага да ги анализирате и подобрите начините на кои ја чешлате вашата коса. Има и вграден микрофон за да ги слуша вашите правци на чешлање. Ова не е воопшто вознемирувачко.

7. Hush Me

Маска за уста која чини 189 долари и можете кога ќе излегувате, да ја носите – по желба. Вклучува апликација која го маскира вашиот глас користејќи различни звуци како гласот на Дарт Вејдер. Сериозно.

 

Сподели!
- Advertisement -