Почетна Тагови 2017

Таг: 2017

Facebook, Pepsi и седум други скандали во бизнис светот кои ги...

0
Секоја година завршува со некаков вид на скандал со кој се соочиле познатите брендови, а годинава за првпат најголем дел од нив биле поврзани...

Ова беа најуспешните луѓе во светот на технологијата во 2017 година

0
Годинава е пред крај и време е за мала ретроспектива за тоа што се случуваше на технолошката сцена во 2017 година. Хрватскиот TPortal направи листа...

Ова се најпосакуваните новогодишни технолошки подароци за годинава

0
Подарувањето за време на празниците влијае позитивно на пазарот и интересно е да се следи што најмногу се продава, односно, што најмногу луѓето сакаат...

Прогласени најдобрите менаџери за 2017 година

0
Асоцијацијата на менаџери на Македонија ги додели наградите за најдобри менаџери во годината што изминува. За најдобра менаџерка е прогласена Анита Спасовска од компанијата „Бучен...

Ова се најчудните и најнепотребните производи од 2017 година (2 дел)

0
Одредени производи често не го достигнуваат потенцијалот кој производителот го замислил. Иако технологијата ни го поедноставува животот, многу од нас понекогаш ќе помислат дали...

Ова се најчудните и најнепотребните производи од 2017 година (1 дел)

0
Одредени производи често не го достигнуваат потенцијалот кој производителот го замислил. Иако технологијата ни го поедноставува животот, многу од нас понекогаш ќе помислат дали...

Доделени признанијата „Претприемач на годината“ за 2017

0
Сојузот на стопански комори (ССК), Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) и Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ) заедно со Националниот центар за развој...

Ова се најдобрите мотивациски видеа за 2017 година

0
Од година во година, мотивациските видеа стануват сѐ повеќе популарни. Иако говорниците и содржината варираат, пораките во овие видеа остануваат исти. Еве неколку одлични...

Осум најиновативни стартапи за 2017 година

0
Од технологии кои ќе овозможат развој на земјоделство во вселената до радикално редизајнирање на спортска опрема, ова се осум компании кои претставија најреволуционерни производи...

16% од компаниите во Европа продаваат преку Интернет

0
Секоја шеста компанија во Европската унија продавала минатата година производи и услуги преку Интернет. Од регионот, Хрватска е благо до европскиот просек, покажува извештајот...