19.8 C
Skopje
недела, октомври 1, 2023

Маичка со која ќе ја учите анатомијата на човечкото тело во засилена реалност

Kabtel desktop

Секој што сака подобро да се запознае со човечкото срце или некој друг внатрешен орган сега не мора тоа да го учи од книги. Маичката Curiscopes Virtuali-Tee му овозможува на секого да ја набљудува човечката анатомија со помош на засилена реалност.

Кога некој ќе ја облече маичката и потоа ќе ја активира апликацијата сите околу него ќе можат да гледаат анимиран изглед на внатрешноста на телото. Маичката е опремена со QR код. Кога тој што ја активирал апликацијата ќе помине со телефонот преку маичката ќе може да ги види срцето, белите дробови, вените итн.

Virtuali-Tee е достапна за деца и за возрасни, па секој може да се вклучи во забавното учење. Маичките се направени од памук и може да се перат во машина.

(PSFK)

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!