Populast – нов македонски агрегатор за вести од светот

- Advertisement -

Официјално е пуштенa во употреба страницата populast.com изработена од компанијата  ТАЈМ – БОРГ која стои зад популарната македонска страница time.mk 

Страницата ги следи објавите на социјалните мрежи Facebook и Twitter на повеќе од 200 популарни светски медиуми како CNN, BBC, Guardian, NBC, Reuters, и многу други.

Популарноста, од таму и името на сајтот last popular news – populast, се пресметува како зголемен интерес на читателите кон одредена објава споредено со другите објави од истиот медиум. Други можности кои ги нуди страницата е да ги погледнете најдобрите постови на одреден медиум  во последните 24 часа, недела и месец.

- Advertisement -

„Мотивацијата за изработка на овој сајт е да ги најдеме објавите кои пројавиле необично висок интерес кај публиката споредено со просечна објава од истиот медиум. Веруваме дека тие објави носат најмногу информации и интерес кај читателите“, вели Игор Трајковски, сопственикот на Тајм.мк.

Дополнителна можност за корисниците е што можат да ја персонализираат содржината која ќе ја читаат со дополнително филтрирање/блокирање на содржини од медиуми кои не се од нивни интерес или приказ на содржини само од посакуваните медиуми.

- Advertisement -

Корисничка сметка најлесно може да се направи со пријавување со вашиот Facebook или Gmail account. Страницата уште се надградува, а вие можете да предложите одредени медиуми, кои објавуваат на англиски јазик,  да бидат додадени во системот со праќање емаил на следната адреса: contact@populast.com

Сподели!
- Advertisement -