12.8 C
Skopje
сабота, ноември 27, 2021

Стартуваше со работа E- Pay, македонски сервис за примање пари од странство

Cementarnica USJE, mobile 19.11.2021

Од неодамна започна да работи E-Pay Macedonia кој претставува македонски сервис за трансфер на пари во и од Македонија. Целта на платформата е да овозможи трансфер кој ќе биде и брз и безбеден.

Како што пренесува порталот Marketing365, сервисот може да се користи и за плаќање на завршена услуга, иако не е баш веројатно дека ќе успеете да ги  убедите клиентите да ве платат преку непознат сервис.

Зад E-Pay стои ИГАЛ Гроуп – ДОО Скопје, а проектот е поддржан и  од Еуростандард Банка – Македонија. Плаќањето во целост е онлајн, иако за подигање на парите треба да одите до банка. По подигање на картичката од експозитура, корисникот може да плаќа директно од картичката или да ги извади пари.

Платформата исто така ќе работи и на принцип на „gift“-картички. „Купувачот“ одбира дизајн на картичка и сума, и ја испраќа до примачот. Добитникот на овие средства преку СМС и имејл добива известување за пристигнатите средства.

Сервисот е достапен и за локално користење и може да ве спаси ако немате идеја што да купите за подарок  или ако сте заборавиле да купите  подарок воопшто.


Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!