10.1 C
Skopje
вторник, октомври 15, 2019

Дневни Архиви: март 10, 2018

Компанијата Gumdrop рециклира стари гуми за џвакање и од нив прави ѓонови за чевли

Во Обединетото Кралство џвакањето гуми е најчеста навика кај луѓето после пушењето цигари и токму затоа тоа се најчестите отпадоци по улиците. Повеќе од...

Се одржа конференција за „паметни градови“

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски рече дека за да функционираат паметните градови државата мора да инвестира заедно со локалната самоуправа и...

Франција ќе ги казнува компаниите кои не ги плаќаат мажите и жените еднакво

Премиерот на Франција предложил план за казнување на компании кои нема да ја затворат јазот помеѓу платите на жените и мажите во рок од...
video

Почнаа нарачките за првиот летачки автомобил во светот

Првиот летачки автомобил во светот кој можете да го купите уште сега беше претставен на Geneva International Motor Show во Швајцарија. Холандската компанија PAL-V...

Награди од 100.000 долари обезбеди Kaspersky Lab преку програмата Bug Bounty

Како дел од Глобалната иницијатива за транспарентност (Global Transparency Initiative), Kaspersky Lab ја проширува својата успешна програма Bug Bounty за наградување на секој што...

Prim3D – македонска компанија која создава искуства преку решенија со виртуелна реалност

Виртуелната реалност и проширената реалност сѐ повеќе земаат замав во светот и се неизбежен дел од дигиталната иднина која нѐ очекува. Потенцијалот кој го...

Чудесно овошје со вкус на свинско месо ќе стави крај на гладот во светот

Егзотично овошје што има вкус на свинско месо го спаси светот од гладување. Овошјето се вика „џекфрут“ и е најголемиот плод кој се раќа на...