Cubiio е најмалиот ласерски принтер во светот

- Advertisement -

Cubiio е минијатурен, но неверојатно корисен уред кој го прави печатењето дома брзо, лесно и релативно едноставно. Иноваторот Мејсон Ханг за овој свој исклучителен изум на кампањата на Kickstarter успеа да собере повеќе од 1 милион долари од поддржувачи, а првичната цел беше – 25.000 долари!

Малиот ласерски принтер може да печати на материјали како дрво, кожа, хартија, филц. Поголем е од едно тениско топче, но дефинитивно е помал од топче за тенис ,а работи така што има надворешна батерија која го напојува со енергија. Функционира слично на 3Д печатач – го внесувате дизајнот што го сакате на SD картичка, а потоа целиот систем го поврзувате со апликација за телефон.

Сподели!
- Advertisement -