Ракавици за велосипедисти со ЛЕД сигнали покажуваат дали вртите

- Advertisement -

Zackees ракавиците кои покажуваат ЛЕД сигнали се најубавиот гаџет за велосипедисти. Ракавиците се уникатна комбинација на мода и технологија и имаат посебни ЛЕД светла во форма на стрелки кои велосипедистите можат да ги користат за да сигнализираат каде одат. Така велосипедистите ќе бидат побезбедни, пишува Venture Beat.

- Advertisement -

Компанијата Zackees во својот опис за ракавиците пишува: „Ви требаат за да бидете побезбедни, но носете ги и затоа што се модерни“. Таа комбинација корисност + технологија + мода се суштината на Zackees кои се развиени од поранешен инженер на Google, моден дизајнер и специјалист за роботика.

Ракавиците несомнено ќе ја подобрат безбедноста на корисниците затоа што видливоста и забележителноста е многу битна за велосипедистите, кои честопати не се видливи за возачите на автомобили. Ракавиците се добри и за луѓе што трчаат, што возат скејтборд или ролери.

Сподели!
- Advertisement -