Илон Маск ќе гради „феноменална фабрика за слатки“?!

- Advertisement -

Ексцентричниот претприемач Илон Маск неодамна на Twitter ги збуни и ги израдува медиумите и фановите со својата објава за бизнис план за кој и понатаму не е сигурно дали е вистински или не, пишува tportal.hr. Имено, на технолошкиот визионер и главен човек на компаниите Teslа и SpaceX, Илон Маск, не му недостигаат необични идеи.

Откако ја најави изработката на кибернетички змеј и ги одушеви хазардерите со куќните фрлачи на пламен, Маск објави дека работи на основањето компанија за производство и продажба на слатки, известува Engadget. Сајтот дури и му постави прашање на Маск по неговата објава на Twitter дали е тоа вистина, а Маск набрзина одговори дека е, цитираме, „супер, супер сериозен“.

- Advertisement -

Сите портали кои ги следат ескападите на Маск автоматски потрчаа на Twitter за да проверат дали се работи за шега или вистина, но одговорот стигна и пред самите прашања.

Тука се поставува прашањето зошто Маск би основал таква компанија и каква улога во сето тоа би имале неговите претходни компании, кои се како што знаеме технолошки. Освен употребата на автономните камиони Tesla Semi Trucks, кои би ги транспротирале бонбоните и чоколадите, гледаме некоја друга опција. Којзнае, можеби Маск ќе произведува слатки за идните жители на Марс.

Сподели!
- Advertisement -