Ова се десет паметни телефони со најдобри спецификации за најдобра цена

- Advertisement -

Покрај толку паметни телефони на пазарот, доста е тешко да се избере кој од нив е најдобар. Сепак, најинтересно е што според листата на Business Insider, на прво место не се наоѓаат ни iPhone ни Samsung. Целосната листа во продолжение ја пренесува Poslovni Dnevnik.

10. HTC U12+ – 800 долари

- Advertisement -

9. LG G7 – 750 долари

8. Google Pixel 2 – 650 долари

- Advertisement -

7. Apple iPhone 8 – 700 долари

6. Samsung Galaxy S9 – 720 долари

- Advertisement -

5. Google Pixel 2XL – 850 долари

4. iPhone X – 1.000 долари

3. iPhone 8 Plus – 800 долари

2. Samsung Galaxy S9 Plus – 840 долари

1. OnePlus 6 – ова е најголемо изненадување на листата иако нема некои од спецификациите на останатите уреди, се најде во топ 10 поради цената од 550 долари за Android со најбрзи перформанси, модерен дизајн и одлична камера.

Сподели!
- Advertisement -