Со отворање на Македонската дијамантска градина за домување со 5,5 тони зеленило, Адора инженеринг одбележа 16 години успешна работа

- Advertisement -

Со свечено отворање на новиот станбено-деловен комплекс Diamond Garden во Тафталиџе, Скопје, градежниот бренд Адора инженеринг прослави 16 години успешна работа во врвот на високоградбата во Македонија

Во присуство на голем број станари, купувачи, деловни партнери, вработени во компанија и гости, Македонската дијамантска градина за зелено домување, официјално најголемата внатрешна градина во Европа со 5,5 тони растенија од природно потекло, ја отвори менаџментот на Адора инженеринг.

„За посебно одбележување е дека овој метод на оплеменување на внатрешноста со зеленило, се користи во најсериозните и најистакнатите проекти за хумано домување во светот. Посебен предизвик беше идејата оваа Дијамантска градина да се претвори во вистинска зелена урбана оаза, мало растилено кралство, за релаксиран, хармоничен, спокоен и интимен живот на жителите на комплексот. Уникатноста на Diamond Garden се двата внатрешни атриуми, со стаклен кров од кој зрачи природна светлина и свеж воздух, збогатени со 100 % природни растенија и мов, презервирани со целосно еколошки процес, кои ги оплеменуваат сите хоризонтални нивоа и целата вертикална висина на комплексот“, истакна проф. д-р Васка Сандева од Универзитетот Гоце Делчев во Штип, стручњак за пејзажна архитектура и хортикултура, консултант во проектот Diamond Garden.

- Advertisement -

„Особено сум среќен бидејќи успеавме да докажеме дека можеме да бидеме позитивно различни, но не Адора инженеринг, туку Република Македонија и дека на ова мало парче земја соочено со огромни предизвици, покажавме дека со силна желба, со малку глувост кон оние кои тешкото го нарекуваат невозможно и со многу труд и работа, сепак умееме да создадеме нешто што е за почит во светски рамки. Среќен сум поради среќата на нашите купувачи, станарите, бидејќи домот е свето место каде се поминува најголем дел од животот, каде гледаме како растат неколку следни генерации, домот е библиотека на нашите спомени. Во Адора инженеринг сме среќни што среде секојдневната борба, успеавме да Ви пружиме исклучително квалитетен и топол дом, што секој го заслужува. Дом што секогаш ќе биде Вашето парче спокој среде хаосот наречен денешница“, порача Душко Чифлиганец, заменик генерален директор на Адора инженеринг и проект лидер на Адора Diamond Garden.

- Advertisement -

Генералниот директор, проф. д-р Ванчо Чифлиганец истакна дека за успехот на Адора инженеринг се заслужни 3.000 вработени-македонски неимари кои досега поминале низ компанијата и изградиле над 3000 стабилни домови со квалитет препознаен и валоризиран со стотици национални и интернационални признанија. Чифлиганец порача дека Адора инженеринг не гради и не продава метри квадратни, туку станови за хумано живеење, со поглед на сино небо и светлина од атриумите, што на станарите им дава ведрина, а внатре домовите се исполнети со топлина, љубов, среќа и успешност на семејството. И покрај бројните искушенија и предизвици во работата, Адора секогаш се грижела и ја помагала пошироката заедница, за што изминатите 16 години донирала над 3,5 милиони евра, порача Чифлиганец.

На отворањето на Дијамантската градина на Адора, што од Светската маркетинг организација деновиве доби златен медал за воведување на Boutique концептот на недвижности и домување во Југоисточна Европа, се собраа хуманитарни средства кои ќе се донираат на Детската болница за белодробни заболувања „Козле“ во Скопје.

- Advertisement -

Погледнете ја фото-галеријата од вчерашното отворање и амбиентот во Адора Diamond Garden:

 

Сподели!
- Advertisement -