ВИДЕО: Пловечки домови кои се отпорни на урагани од четврта категорија

- Advertisement -

Овие домови можат да издржат ветришта со јачина на ураган од четврта категорија. Јахтите на коишто може да се живее имаат поглед на водата од 360 степени, а најдобро од се е тоа што имаат нула емисија на штетни гасови.

На кровот на јахтите се поставени соларни панели и имаат вграден систем кој ја прочитува дождовната вода. Иако изгледаат кревки, можат да ги издржат силните урагани на тој начин што со помош на хидраулика се подигнуваат над водата на висина од околу 12 метри.

- Advertisement -

Вкупната површина на јахтите е околу 400 квадратни метри. Во рамките на јахтите има дури четири спални соби и четири бањи. Производител на јахтите е компанијата Arkup по цена од 5 милиони долари.

Floating homes can withstand up to category 4 hurricanes

These floating homes are totally sustainable and can be lifted up to 40 feet in the air 👍

Posted by Your Future Home on Среда, 03 октомври 2018

Сподели!
- Advertisement -