Овие необични очила ќе ве спасат од морска болест

- Advertisement -

Овие очила ви помагаат да се спасите од морската болест, односно нагонот на повраќање при движење. Речиси еден од тројца луѓе има проблеми кога се вози со некое превозно средство, но со овие очила повеќе нема да имаат такви проблеми. Очилата Seetrоën ги направи француската автомобилска компанија Citroën.

Рамките за очилата се исполнети со посебна течност која се движи околу прстените како што вие ја поместувате главата. Како што се движи течноста, така се рекреира хоризонтот за тој што ги носи, што ја спречува морската болест.

- Advertisement -

Очилата не мора да се носат цело време, туку само 10 минути откако ќе ги почувствувате првите симптоми на морската болест. Дизајнирани се са им помогнат на тој што ги носи да може да чита книга или да гледа во телефонот додека патува. Би ги пробале ли овие очила?

Funky glasses help solve motion sickness

These glasses are filled with a iquid that mirrors the motion of your vehicle, which helps prevent motion sickness 👍

Posted by In The Know Gadgets on Петок, 16 ноември 2018

- Advertisement -

 

Сподели!
- Advertisement -