Нови брошури на УЈП за новиот Закон за данок на личен доход

- Advertisement -

УЈП изработи нова серија на специјализирани брошури согласно потребите на граѓаните и фирмите откако на сила стапи новиот Закон за данок на личен доход.

 

- Advertisement -

Заради запознавање на граѓаните со оданочувањето на одделните видови на доход (примања) согласно новините во Законот за данокот на личен доход кој се во примена од 1 јануари 2019 година, како и за полесна пресметка и пријавување на остварениот доход преку системот е-Персонален данок e-pdd.ujp.gov.mk Управата за јавни приходи ги изготви следните Брошури:

 

- Advertisement -

Брошурите може бесплатно да ги преземете и истите би требало да ви обезбедат доволно информации за новата даночна регулатива. Секако, можете и дополнително да се консултирате со правници, даночни експерти и сметководилите при водењето на вашата фирма.

Сподели!
- Advertisement -