15.8 C
Skopje
вторник, септември 28, 2021

Ворен Бафет вели дека една одлука ги разликува успешните луѓе од сите останати- со кого ќе стапат во брак!

Kabtel desktop

Ворен Бафет знае како да носи паметни одлуки. Една од тие одлуки е да каже НЕ речиси на се. Друга е да ги вработи вистинските луѓе. Но, има една одлука за која Бафет смета дека е најбитната која можете да ја донесете во текот на животот, а тоа е одлуката со кого ќе стапите во брак.

Како што вели тој: „Треба до себе да имате луѓе кои се такви какви што вие би сакале да бидете. Движете се во тој правец. Најбитната личност во тој поглед е вашиот сопружник. Не можам доволно да потенцирам колку е битна таа личност. Омажете/оженете се за вистинската личност. Навистина го мислам ова. Тоа ќе влијае најмногу на вашиот живот“.

Истражувањата го потврдуваат тоа што го вели тој. Едно истражување откри дека луѓето кои имаат релативно внимателни и стабилни партнери имаат подобри резултати на работа, добиваат унапредувања, заработуваат повеќе пари и се позадоволни од работата.

Тоа е вистина и за машкиот и за женскиот пол. Она што истражувачите го нарекуваат „партнерска совесност“ ја одредува иднината на вашата работа, приходите и веројатноста за унапредување. Според нив, совесните парнери вршат повеќе обврски по домот, се однесуваат попрагматично и покажуваат дека се задоволни од животот, а тоа им помага на партнерите да се фокусираат на работата.

Поедноставно кажано, добриот партнер поставува добар пример за следење и исто така ви помага да станете подобра верзија од себеси.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •