11 C
Skopje
петок, мај 29, 2020

Казни од 50 евра за сите непрописно паркирани возила во Скопје

Kabtel desktop

Согласно Закон за комунални дејности и Одлука за комунален ред на Град Скопје член 25 и член 49, комуналните инспектори и комуналните редари ќе вршат засилени контроли и ќе бидат санкционирани сите возила кои се паркирани на јавна зелена површина како и на јавна површина. На секое неправилно паркирано возило ќе биде оставено известување за сторен прекршок, казната изнесува 50 евра-соопшти Инспекторат на Град Скопје.

Апелираат до сите возачи да се почитуваат сообраќајните знаци и да се грижиме за зелените површини.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •