10.1 C
Skopje
вторник, октомври 15, 2019
Почетна Што прави светот? Во Осијек „никна“ соларно дрво кое ќе го реши најголемиот проблем на...

Во Осијек „никна“ соларно дрво кое ќе го реши најголемиот проблем на пливачите

Kabtel golem pod glavno menu 14.10.2019

Популарното пливалиште Копика на реката Драва во хрватскиот град Осијек е побогато за уште една новост која освен ЛЕД осветлување, паметни клупи и нви тушови ќе ги израдува сите посетители.

Станува збор за соларно дрво кое на крисниците им нуди можност за полнење на батериите на своите мобилни телефони и бесплатен пристап до интернет.

Станува збор за креативно решение кое овозможува пристап до технологијата во природа.

Извор – Пословни дневник

Donosimo i foto galeriju:

Сподели!
  •  
  •  
Сподели!
  •  
  •