12 C
Skopje
четврток, мај 28, 2020

Во САД ќе се отвори првиот ресторан кој ќе продава производи направени со марихуана

Kabtel desktop

Еден ресторан во Калифорнија ќе стане првиот угостителски објект во САД кој ќе продава производи направени со марихуана во својата редовна понуда.

Lowell Cafe е ресторан кој се наоѓа во западниот дел од Холивод. Тие потврдуваат дека ќе станат првиот ресторан во Соединетите Американски Држави кој на своите клиенти ќе им понуди марихуана во различни форми.

Сите гости на ресторанот кои се постари од 21 година ќе можат да бираат кој вид канабис го сакаат и на кој начин ќе им биде послужен.

Според нивната веб страница, овој ресторан ќе биде првиот од вкупно осум прехранбени установи во Холивуд кои добиле дозвола да вклучат канабис во менито. Ресторанот ќе нуди т.н. „flower menu“ или цветно мени во буквален превод, кое ќе го менуваат дневно во зависност од продуктите кои ќе ги набават од локалните фарми.

Гостите ќе можат да купат готови производи со канабис затоа што моменталните закони не дозволуваат нудење приготвени јадења со марихуана.

Шеф Андреа Драмер е таа која го креирала менито, кое е првото такво во светот. Од ресторанот велат дека менито ќе биде одраз на сите вкусови кои ги нуди Калифорнија. Lowell Cafe ќе се отвори во септември и ќе почне да прима резервации две недели пред свеченото отворање, чиј датум уште не е познат.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •