4.8 C
Skopje
сабота, ноември 27, 2021

„Триглав Осигурување“ со нов СОС-пакет за здравствено осигурување

Cementarnica USJE, mobile 19.11.2021

„Триглав Осигурување“, денес, на Светскиот ден за борба против ракот, воведува нов промотивен пакет за осигурување во доменот на доброволното приватно здравствено осигурување, наменет за резидентниот и за корпоративниот сегмент. Триглав СОС-пакетот покрива трошоци за тешки болести и за операции, коишто можат да се изведат во Република Северна Македонија и во Република Словенија, а осигурителната премија за секој осигуреник е иста, без оглед на возраста. Овој пакет обезбедува финансиска заштита во најкритичните моменти во животот.

Триглав СОС-пакет

СОС-пакетот на Триглав е едноставно и достапно решение за здравствена заштита за сите, кои сакаат да го заштитат своето и здравјето на своите најблиски. Можат да го користат физички лица, индивидуално или пак за своите семејства, како и компаниите, за заштита на своите вработени. Условите на пакетот не зависат од возраста на осигуреникот, ниту пак има какви било предуслови за обезбедување на други здравствени осигурителни производи, што значи дека нема дополнителни трошоци. Единствен услов за обезбедување на пакетот е осигуреникот да биде до 60-годишна возраст.

СОС-пакетот обезбедува покритие за операции до 10.000 евра, со подлимит од 5.000 евра за тешки болести, којшто еднократно се исплаќа. Средствата од покритието за операции се исплаќаат директно кон здравствената установа, кога интервенцијата е однапред најавена во инфо-здравје центарот на Триглав – info.zdravje@triglav.mk.

– Доброволното приватно здравствено осигурување е стратешки проект на Триглав, во чијшто развој континуирано вложуваме. Состојбите на пазарот и можностите на клиентите се секако основа во развојот на новите производи. Овој пат се фокусиравме на непланираните здравствени предизвици, со коишто секој од нас може да се соочи и коишто ни носат не само сериозни здравствени проблеми, туку и потполно непланирани финансиски последици. Со новиот СОС-пакет на нашите клиенти им нудиме поддршка во справувањето со ненадејни и сериозни здравствени предизвици и воедно им обезбедуваме финансиска сигурност. И овој пат имаме производ со премиум квалитет, прилагоден на потребите и на можностите на клиентите, којшто нуди заштита, сигурност и квалитет на живот – изјави во оваа прилика Ѓорѓе Војновиќ, главниот извршен директор на „Триглав Осигурување“.

Повеќе информации за новиот СОС-пакет на Триглав можат да се добијат тука.

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!