-2.2 C
Skopje
четврток, јануари 27, 2022

Instagram овозможи враќање на избришаните објави

Kabtel desktop

Социјалната мрежа Instagram воведе нова можност која на корисниците им дозволува да ги вратат избришаните објави. Новата можност е воведена за корисниците да се заштитат од хакери кои бришат содржини на профилите, а може да послужи и ако корисникот посака да врати некоја претходно избришана објава.

Содржините избришани од Instagram профилите отсега ќе се наоѓаат во папката Recently Deleted во краток временски период, а од таа папка потоа ќе може да се вратат назад на профилот или засекогаш да се избришат. И во двата случаи ќе мора да се потврди идентитетот. Во суштина, оваа папка функционира како корпата за рециклирање на Windows (Recycling Bin), а разликата е само во тоа што папката на Instagram е заклучена.

Новаста можност важи за сите содржини, вклучувајќи ги фотографиите, клиповите, IGTV клиповите, па дури и Stories. Содржините ќе се задржат во папката Recently Deleted 30 дена, а потоа автоматски ќе се избришат засекогаш. Исклучок од тоа се само Stories, кои во корпата ќе останат само 24 часа.

(Klix.ba)

(фото: Flickr)

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!