„Твитер“ привремено ги затвори канцелариите по бројни откази од вработените

- Advertisement -

Имено, зголеменото и масовно заминување од Твитер се должи на незадоволството предизвикано од управувањето на новиот сопственик на социјалниот медиум, Илон Маск.

Ултиматумот или да се работи поинтензивно и прекувремено или да се даде отказ наиде на огромен револт и клуч на врата до понеделник.

- Advertisement -

Во тој контекст, според поранешниот вице-претседател на Твитер, Брус Дејзли, како и многу поранешни вработени инжињери во Твитер, платформата до понеделник би можела да крахира.

Има голем број на алатки коишто се детерминирани од присуството на инжињери онлајн, рече Дејзли.

- Advertisement -

Неодамна, фирмата ја намали работната сила за 50%, а во е-мејлот кон вработените, Маск ги информираше останатите за погоре споменатиот ултиматум.

-На оние коишто не се имаат пријавено до 17ти ноември, ќе им биде дадена отпремнина за три месеци, изјави Маск.

- Advertisement -

Иако вработените објавуваат твитови со пораки дека заминуваат од работа, Маск вели дека не е загрижен, изјавувајќи дека најдобрите луѓе остануваат во фирмата.

Извор: fokus.mk

Сподели!
- Advertisement -