Галуп Интернешенел: Само петтина од Македонците очекуваат 2024 да биде подобра од 2023

- Advertisement -

Македонските граѓани со песимизам гледаат на новата 2024 година. Само 20 проценти од граѓаните во земјава очекуваат 2024 година да биде подобра од 2023 – покажува традиционалното глобално истражување на Галуп Интернешенел „крај на годината“.

На прашањето околу економијата и економските движења нашите граѓани се уште попесимисти. Само 17% сметаат дека 2024 година ќе биде година на економски просперитет.

- Advertisement -

Во традиционалното глобално истражување на Галуп интернешенел „Крај на годината“, биле интервјуирани близу 41.000 лица во 41 земја. Во секоја земја, национално репрезентативен примерок е со околу 1000 мажи и жени кои се интервјуирани лице в лице, преку телефон или преку Интернет. Маргината на грешка за истражувањето е помеѓу + 3-5% на ниво на доверба од 95%.

Сподели!
- Advertisement -