Сакаме да споделиме со вас неколку важни вести поврзани со Sophos Firewall

- Advertisement -

Sophos Firewall v20

- Advertisement -

Како што знаете, го лансиравме Sophos Firewall v20 кон крајот на минатата година, со неколку возбудливи нови подобрувања. Многумина од вас веќе ги надградиле заштитните ѕидови, но за оние што не го направиле, сега е вистинското време!

Ќе го видите ажурирањето што ве чека во Sophos Central или во веб-административната конзола веднаш штом ќе се најавите. Погрижете се наскоро да ги ажурирате вашите заштитни ѕидови, не само за да ги искористите многуте нови функции, туку и за да се осигурате дека ги имате најновите поправки за безбедност, перформанси и доверливост.

- Advertisement -

Проверете што е ново во овој краток преглед на видео или во најновата брошура.

Sophos ZTNA сега е на Sophos Firewall

- Advertisement -

Тоа е точно! Доколку не сте знаеле, Sophos Firewall v20 интегрира портата ZTNA директно во заштитниот ѕид, што го прави распоредувањето на ZTNA полесно од кога било.

Тоа е едноставна одлука да се префрлите од далечински пристап VPN на ZTNA. ZTNA обезбедува подобра безбедност, полесно управување и многу понепречено и посигурно искуство на крајниот корисник. И со ZTNA портата интегрирана во Sophos Firewall, клиентите не треба да распоредуваат ништо дополнително на локацијата за да овозможат безбеден далечински пристап до системите и апликациите хостирани зад заштитниот ѕид.

За да дознаете повеќе за ZTNA и како може да ви помогне да ги обезбедите вашите апликации и далечински пристап, проверете на Sophos.com/ZTNA. Достапен е и бесплатен пробен период.

Ажурирања на менаџментот на Sophos Central

Јануарското ажурирање за управување со заштитниот ѕид на Sophos Central сега е во живо и содржи неколку нови функции и поправки:

  • Одобрувањата на SD-WAN дозволуваат знаци „*“ во која било IP адреса за оддалечениот крај на VPN тунелите базирани на рути. Идеален за употреба со оддалечени локации кои често или брзо ги менуваат динамичните IP адреси.
  • Конфигурабилното потиснување на повторливи предупредувања ги менува приоритетите на предупредувањата и поставува ограничувања за тоа колку често треба да се подигаат повторливите предупредувања. Користете го ова за да ги потиснете вообичаено бучните предупредувања, спречувајќи ги да го натрупаат вашето сандаче и бројот на предупредувања во Sophos Central.
  • Автоматско враќање на фирмвер. SFOS v20 и нагоре сега поддржува автоматско враќање на фирмверот кога ќе открие дека ажурирањето не било целосно успешно. Sophos Central сега открива и предупредува за настани за враќање на фирмверот, доколку се случат.
  • Плус: други козметички промени за да одговараат на промените во именувањето на карактеристиките на ATP во SFOS v20. Дознајте ги сите.

Ран пристап за заштита на Sophos DNS

Програмата за ран пристап (EAP) за заштита на Sophos DNS започна во декември и беше една од најпопуларните програми за ран пристап досега, со над 3 милијарди прашања сервирани на неколку стотици локации на клиенти ширум светот.

Ако веќе не сте се придружиле, сега е одлично време да започнете да го користите бидејќи неодамна Sophos додаде нови функционалности за известување, контролна табла и безбедно пребарување. Информирајте се подетално и започнете денес!

Нов извештај за проценка на безбедносната положба на Sophos Firewall

Sophos со задоволство објави дека нов извештај за проценка на безбедносното држење (SPA) се додава во известувањата на Sophos Central. Овој приспособлив извештај обезбедува преглед на нивото на управување на активноста на заштита на огнениот ѕид, што претставува одлична алатка за прикажување на вредноста и заштитата што ја дава Sophos Firewall. Вклучен е и потполно нов извештај за инвентарот кој дава слика од инвентарот на вашиот Firewall, здравствената состојба и деталите за лиценцата.

Сподели!
- Advertisement -