Почетна Тагови животна средина

Таг: животна средина

Промовирана нова е-мапа за лоцирање на загадувачи на животната средина

0
Со новата електронска мапа на загадувачи, односно потенцијални загадувачи, конечно ќе падне илузијата дека во државава загадуваат домаќинствата, а дека индустријата е совршено еколошки...

ЕК: Нема „драматично подобрување“ во аерозагадувањето во Северна Македонија и во...

0
Европската комисија денеска го презентираше својот редовен извештај за состојбата со аерозагадувањето во Европа, кој ги вклучува и шесте земји до западниот Балкан, во...

Десет иновации кои ја спасуваат нашата планета

0
Ви претставуваме десет иновации кои на човештвото му помагаат да ја спаси животната средина. Seabin- оваа корпа самата го собира отпадот од морињата и...

Забранувањето на пластичните кеси може дополнително да и наштети на животната...

0
Алтернативните материјали за амбалажа за пакување се полоши од пластичните кеси, покажуваат некои анализи. Имено, притисокот врз потрошувачите да се забрани пластичната амбалажа, всушност,...

Сакате да ја зачувате Планетата чиста? Започнете со едукација преку играта...

0
Јасмина Пислевиќ е млада девојка, машински инженер, која учествувала на бројни проекти во странство од каде произлеглa и нејзината идеја, преку игра да се...

WB GEFF програмaта на ЕБОР – Позитивно влијание преку чист воздух...

0
Светскиот ден на животната средина е идеална можност уште еднаш да се истакне колку е важна борбата против климатските промени, но исто така и...

Славјанка Пејчиновска-Андонова: Најголема опасност за нашето здравје се 16 локации во...

0
Интервју со м-р Славјанка Пејчиновска-Андонова, инженер за животна средина за порталот Бизнис Регулатива , кој е дел од Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис...

Цементарница УСЈЕ инвестира во технологија за користење на алтернативно гориво!

0
Интервју со Наташа Бакреска, менаџер за животна средина во цементарница УСЈЕ каде што во моментов се реализира проект за примена на енергија во производниот...

Палау е првата земја во светот која од туристите бара да...

0
Туризмот цвета во целиот свет, се јавува загриженост во многу, посебно во мали, држави колку бројот на туристи може да и наштети на еколошката...