Oва е најдобриот телефон во светот

- Advertisement -

Samsung потворно се потврди како најдбарт производител на мобилни телефони во светот. Глобалното здружение на најголеми магазини за технологија EISA традиционално во рамките на првиот ден на саемот IFA во Берлин ги доделува наградите на најдобрите произиводители и уреди за годината. Пред неколку дена најдобрите произвдители и уреди за 2017-2018 година о повеќе категории ги добија своите награди, а за најдобар паметен телефон во светот беше прогласен Samsung Galaxy S8.

Samsung повторно се потврди како најдобар производител на мобилни телефони во светот, а ја добија и наградата EISA и за smart TV. Здружението EISA, кое годинава прославува 35 години постоење, од годинава од европско прераснува во светско здружение и негови членки станаа и магазини од Австралија и од САД. Наградите на EISA се многу ценети во светот од страна на струкаѕа.

- Advertisement -

Од овогодишните трендови кај уредите може да се забележи масовното враќање на Sony на глобалниот пазар во сегментот фотоапарати и објективи со освоени дури 6 награди и заедно со Canon се глобални лидери за фотографски уреди. Во светот на мобилните уреди забележително е закајнувањето на  Huawei, која од компанија со уреди коипред 5 години ги нарекуваа Б бренд се намента како прволигаш нудејќи квалитет.

(Poslovni Dnevnik)

Сподели!
- Advertisement -