Ова се 10 најбогати милениjaлци во САД, со вкупно богатство од 127 милијарда долари

- Advertisement -

Скоро 3% од најбогатите луѓе во САД – оние со богатство од барем 2 милијарда долари – се под 37 години, односно дел од т.н. генерација на миленијалци (родени меѓу 1981 и 1998 година).

Ова го покажува листата Forbes 400 која ja утврди нето вредноста на најбогатите луѓе во САД, земајќи ги предвид уделите во јавните и приватните компании, недвижностите и други средства, вклучувајќи уметнички дела, накит, автомобили и авиони. Сите проценки се направени до 17 октомври 2017 година.

10. Хулио Марио Санто Доминго III – 2.4 милијарди долари

- Advertisement -

Возраст: 32
Извор на богатство: наследено, Anheuser-Busch InBev
Место на Forbes 400: 340

9. Еван Шпигел – 3.1 милијарда долари 

- Advertisement -

Возраст: 27
Извор на богатство: Snapchat
Место на Forbes 400: 248

8. Боби Марфи – 3.1 милијарда долари

- Advertisement -

Возраст: 29
Извор на богатство: Snapchat
Место на Forbes 400: 248

7. Риши Шах – 3.6 милијарда долари

Возраст: 31
Извор на богатство: Healthcare media company Outcome Health
Место на Forbes 400: 206

6. Џо Гебиа – 3.8 милијарда долари

Возраст: 36
Извор на богатство: Airbnb
Место на Forbes 400: 186

5. Нејтан Блекарчик – 3.8 милијарда долари

Возраст: 34
Извор на богатство: Airbnb
Место на Forbes 400: 186

4. Скот Данкан – 5.5 милијарда долари

Возраст: 34
Извор на богатство: наследено, Pipeline company Enterprise Products Partners
Место на Forbes 400: 97

3. Лукас Волтон – 13.2 милијарда долари

Возраст: 31
Извор на богатство: наследено, Walmart
Место на Forbes 400: 33

2. Дастин Московиц – 13.6 милијарда долари

Возраст: 31
Извор на богатство: Facebok
Место на Forbes 400: 32

1. Марк Цукерберг – 71 милијарда

Возраст: 33
Извор на богатство: Facebok
Место на Forbes 400: 4

(MSN)

Сподели!
- Advertisement -