Што се случува во една минута на Интернет во 2017?

- Advertisement -

Пред само еден месец беше објавено дека Facebook има повеќе од 2 милијарди активни месечни корисници. Тоа значи дека секој месец, повеќе од 25% од населението на Земјата се вклучува на своите Facebook профили барем еднаш.

Обемот на Интернетот е толку апстрактен, што не е логично да ги разгледуваме овие податоци на месечна основа, па дури и на дневна.

- Advertisement -

Секоја година, Лори Луис и Чед Калахан од Cumulus Media спроведуваат вакво истражување и ги преточуваат податоците во графикон кој го покажува неверојатниот обем на е-трговија, социјални медиуми, е-пошта и други активности што се спроведуваат на Интернет.

Еве што се случува на Интернет во само една минута:

- Advertisement -

(World Economic Forum)

Сподели!
- Advertisement -