Десет најдобри авио превозници за 2017 години

- Advertisement -

Читателите на магазинот Condé Nast Traveller и оваа година ги избраа своите фаворити помеѓу авио превозниците и ги прогласија десетте најдобри авио превозници за кратки и долги летови.

British Airways е најомилениот авио превозник во 2017 година бидејќи има најдобро опремени чекални на аеродромите, како и најдобри програми за лојалност.

Други критериуми кои ги навеле како важни читателите биле точноста и ефикасноста во авио превозот, пренесува Poslovni Dnevnik.

- Advertisement -

Еве ги најдобрите авио превозници за кратки летови:

1. British Airways
2. Swiss International Air Lines
3. Lufthansa
4. EasyJet
5. Turkish Airlines
6. Air France
7. Aer Lingus
8. Air Berlin
9. SAS (Scandinavian Airlines)
10. KLM (Royal Dutch Airlines)

- Advertisement -

Најдобрите превозници за долги летови:

1. British Airways
2. Emirates
3. Qatar Airways
4. Virgin Atlantic
5. Singapore Airlines
6. Cathay Pacific
7. Etihad Airways
8. Qantas
9. Air New Zealand
10. KLM (Royal Dutch Airlines)

Сподели!
- Advertisement -