Instagram овозможи објавување Stories без користење на апликацијата

- Advertisement -

Социјалната мрежа Instagram се обидува да им овозможи пристат на што поголем број на луѓе па поради тоа воведе можност да се користи опцијата Stories без при тоа да се вклучува апликацијата.

Конкретно, корисниците можат да пристапат до оваа опција и да објавуваат фотографии преку веб верзијата на социјалната мрежа на мобилниот. За сега опцијата дозволува само објавување на фотографии, но не и на видеа, а не е овозможено и користењето на стикери и филтри, пишува Klix.ba.

- Advertisement -

Исто така, нема да можете да објавува Stories на ваков начин доколку користење десктоп компјутери.

Оние кои не користеа апликација, а имаа профил на социјалната мрежа, преку веб верзијата можеа само да ги гледат содржините, а од август беше дозволено и прегледување на објавите на Stories.

Сподели!
- Advertisement -