Viber со нова опција – праќање на привремени фотографии и видеа

- Advertisement -

Апликацијата за разговори и праќање мултимедиумска содржина Viber од неодамна воведе нова опција која е дочекана доста позитивно од корисниците. Тие отсега ќе можат да разменуваат фотографии и видеа кои ќе бидат избришани автоматски после прегледот, пишува N1.

По снимањето на фотографија или видео запис преку апликацијата, во горниот десен или долен лев агол ќе се појави пречктран часовник преку кој корисниците можат да изберат време по кое ќе избришат слика или видео од примачот по отворањето.

- Advertisement -

Периодот за бришење на пораки може да се стави на една, три или седум секунди.

 

Сподели!
- Advertisement -