Маја Бошкоска, extreme-ambassador на Божиновски часовници и накит го освои врвот Аконкагва

- Advertisement -

 

Маја Бошкоска, X-Aмбасадор ( Extreme-Ambassador)  на Божиновски часовници и накит , во Аргентина го освои највисокиот планински врв на Јужната хемисфера и воопшто највисок врв на светот надвор од Азија, врвот Аконкагва.

- Advertisement -

Со својот часовник T-touch Expert како нераздвоен придружник на оваа крајно предизвикувачка и опасна експедиција, Маја чекор по чекор искачи 6.961 метар постојано проверувајќи ги податоците кои се неопходни за еден алпинист : надморската височина, температурата, воздушниот притисок преку кој постојано знае дали временските услови сеуште се добри за понатамошно искачување, географски компас, дневник за сите качувачки активности….

Уште една победа на Маја и Божиновски часовници и накит преку иницијативата започната од оваа компанија наречена  #ЖивејГоМоментот.

- Advertisement -

 

Сподели!
- Advertisement -