20 C
Skopje
сабота, мај 30, 2020

Панасоник го сели седиштето од Лондон во Амстредам

Kabtel desktop

Јапонската компанија Панасоник планира во октомври да го пресели европското седиште од Лондон во Амстредам, поттикнат од скорешниот излез на Велика Британија од Европската унија(ЕУ).

Компанијата сака да ги избегне проблемите со одданочувањето што би можело да ги донесе одлуката на Британија за излез од ЕУ.

Јапонија би можела да почне да ја третира Британија како даночно засолниште ако Лондон ја намали даночната стапка за компаниите, рече Лорен Абади, извршен директор на Панасоник Европа.

Во Амстердам ќе се преселат од 20 до 30 вработени во лондонската канцеларија на „Панасоник“, кои се занимаваат со ревизија и финансиски операции, а оние што се одговорни за односите со инвеститорите ќе останат во Лондон.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •