ВИДЕО: Овие автомобилски тркала се неуништливи

- Advertisement -

Овиe тркала може да возат по секаков терен, по некои од најлошите површини за возење. Компанијата Michelin одново го измисли тркалото. Со цел да помогне да се елиминираат оштетувањата кои настануваат на автомобилските гуми и на бандажите поради лошите патишта, Michelin и Maxion Wheels развија нова технологија која инкорпорира два флексибилни гумени прстени поставени на посебен бандаж.

Така се добива флексибилно тркало кое го подобрува возењето и го прави поудобно. Тркалото ги апсорбира сите удари по дупки и нерамнини. Michelin Acorus технологијата може од корен да ја смени индустријата за тркала.

- Advertisement -

Reinventing the Wheel

This flexible wheel is built to withstand the toughest road conditions.

Posted by Startup Selfie on Понеделник, 21 јануари 2019

Сподели!
- Advertisement -