Наскоро ќе можете да преспиете во Версајската палата

- Advertisement -

Уште во 2015 година управата на Версајската палата најави дека бара надворешен партнер кој трите згради во дворецот ќе ги претвори во сместувачки капацитети за гости. Се покажа дека најдобар партнер за Версај е Airelles, луксузната угостителска групација со уште три хотели во Франција.

Хотелот во рамките на дворецот стар 385 години ќе се вика „Le Grand Control“, а неговите гости ќе имаат феноменалн поглед на локалните градини и музејот на оранжерии. Хителот на гостите ќе им понуди 14 соби полни со историја и автентични елементи. Ќе има и ресторан на прочуениот готвач Ален Дикас, базeн и велнес центар.

Сподели!
- Advertisement -