ГодинаваСкопје ќе го краси дигитализирана новогодишна елка

- Advertisement -

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов, најави дека оваа Нова година елката на централниот плоштад во Скопје ќе биде дигитализирана. Новата елка и „Винтерленд“ градоначалникот ги наброја како дел од напорите Скопје да го направи поатрактивна регионална дестинација.

„Лани, кога го промовиравме ‘Винтерленд’, наидовме малку на скепса, но потоа излезе дека тоа е место што треба да се посети. Лани навистина немаше човек од Скопје, а можеби и од Македонија што немаше фотографија под новогодишната елка. Оваа година ќе биде малку и дигитализирана елката, ама ќе ја видите. Ајде да не зборуваме и да не ги откриваме сите работи однапред“, рече Шилегов.

- Advertisement -

Додаде дека во изминатите две години се случиле убави концертни настани и оцени дека е подигнато нивото на културата во главниот град.

Од минатата година просторот околу елката е организиран како дел за храна и пијалаци, а граѓаните имаат можност да се дружат и да уживаат во понудата на околните куќички во новогодишната населба. Шилегов најави и дека е потврден настапот на регионалната поп-ѕвезда од БиХ Дино Мерлин за време на новогодишната ноќ. Скопје ќе биде во новогодишно руво од 1 декември.

Сподели!
- Advertisement -