14 C
Skopje
среда, февруари 26, 2020

Huawei испорачал 6,9 милиони 5G телефони во 2019 година

Kabtel desktop

Huawei објави дека до крајот на 2019 година испорачал 6,9 милиони 5G паметни телефони. Големата продажба е резултат на преданоста на компанијатабна истражување и развој на 5G технологијата, а со тоа дополнителни се зајакна и позицијата на Huawei како лидер на полето на 5G технологијата.

Huawei во 2019 година на корисниците им понуди осум модели на 5G паметни телефони: Mate 30 Pro 5G, Mate 30 5G, PORSCHE DESIGN Mate 30 RS, Mate 20 X (5G), nova 6 5G, Mate X, Honor V30 Pro и Honor V30. Сите тие поддржуваат 5G NSA и SA, со што се наметнуваат како одличен избор за потрошувачите кои бараат 5G уреди. Во понудата на Huawei има уреди од различни ценовни категории, па затоа дполнително е демократизиран 5G пазарот.

Huawei нуди цел спектар на 5G технологии: инфраструктурна 5G технологија, 5G мрежна опрема, 5G чипови и 5G уреди наменети за крајните корисници.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •